A Magyar Szocialista Párt XV. kerületi Szervezetének honlapja

FŐOLDAL  
HÍREK  
RENDEZVÉNYEK  
VEZETŐSÉG  
ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐINK  
ARCHÍVUM  
KAPCSOLAT  

 

 
HÍREK

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota és részben Újpest fejlesztésének kiemelt programja
Folytatás...

 

Tisztelt Lakótársak!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Móricz Eszter, Gyurcsánszky János és Tóth Imre a XV. kerület képviselői, a párt szakértői minden hónap első és harmadik hétfőjén 17:00 - 18:30-ig fogadóórát tartanak.
Folytatás...

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

Meg kell akadályozni az internet- és telefonadó bevezetését!

Az MSZP elszánt és elkötelezett abban, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel, az érintett szolgáltatók, vállalkozások, civil és szakmai szövetségek, fogyasztói szervezetek és állampolgárok összefogásával megakadályozza az internet- és telefonadó bevezetését - közölte Baja Ferenc vasárnap Budapesten.

Folytatás...

Tarthatatlan az új diákhitelrendszer
Hiller István korábbi oktatási miniszter ezt kedden azután mondta újságíróknak, hogy az fn24.hu hírportál arról számolt be: egy birtokába jutott, Németh Lászlóné fejlesztési miniszter által jegyzett kormányzati előterjesztés szerint jövőre 62, 2014-ben 141 milliárd forinttal terheli meg a költségvetést az új diákhitelrendszer bevezetése.
Folytatás...

Ki fog itt gyógyítani?
Béremelést sürget az MSZP az egészségügyben dolgozók elvándorlásának megállítása érdekében.
Folytatás...

2011. a gazdaságpolitikai kudarc éve volt
A kormány gazdaságpolitikai kudarcát tények sora bizonyítja.
Folytatás...

Éljen a vízfej kormány!
Kevesebb emberrel akart hatékonyabb munkát végezni Orbán, de mára többen dolgoznak a Miniszterelnökségen, mint elődje idején...
Folytatás...

 12 milliárd forintos titkos adónövekedés várható
Információink szerint Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter egy kormány-előterjesztést készített elő – megkerülve minden társadalmi egyeztetést – mellyel a nyáron elfogadott termékdíjak mértékét kívánják drasztikusan növelni. Az általa lerakott javaslat 12 milliárd forintjába kerül a lakosságnak, a mezőgazdasági termelőknek.
Folytatás...

Herczog Edit a 30 legbefolyásosabb magyar asszony egyike...
A Vasárnapi Hírek összeállította a maga vállaltan szubjektív harmincas listáját azokról a nőkről, akik pozíciójuk, alkotásaik, gondolataik, vagy akár vagyonuk révén sokakra lehetnek hatással.
Folytatás...

Erkölcsileg megbukott az Orbán-kormány
Az MSZP szerint erkölcsileg megbukott az Orbán-kormány; az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányfőt, hogy kérjen bocsánatot hazugságaiért.
Folytatás...

Parlagfű riadó!
Hetedik napja „fekete riasztás” van érvényben az ország számos pontján a Kormány pedig még mindig nem tesz semmit a csaknem 2 millió magyar ember egészségéért
Folytatás...

100 milliárdos költségvetési lyuk...
Az MSZP szerint a kormány kedden ismertetett intézkedései alkalmatlanok arra, hogy befoltozzák az idei költségvetésben a vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés miatt keletkezett százmilliárd forintos lyukat.
Folytatás...

Iskolákat zárnak be
Az MSZP szerint koncepció nélkül zárnak be iskolákat fideszes vezetésű önkormányzatok, így pedagógusok sora maradt állás nélkül
.
Folytatás...

Ki hazudik?
Orbán Viktor nemrég büszkén kijelentette, hogy sikerült visszaszerezni a MOL részvényeinek 21,2 százalékát. Már csak az a kérdés, hogy miből? Ebben a kérdésben két kijelentés közötti tartalmi eltérés okoz kételyt az emberekben.
Folytatás...

Fideszes inkvizíció: egykulcsos adó és megszorítások
A Fidesz kormányzása idején nem jó dolog alacsony vagy átlagos keresetűnek lenni. Az Orbán-csomag – amit jótékonyan rákentek Széll Kálmánra, aki semmit nem tehet erről – 500 milliárdos megtakarítást ír elő. Mindezt természetesen az előbb említett társadalmi rétegekkel akarják megfizettetni. A legszomorúbb, hogy mindez a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikájából fakadó lyukak betömködésére kell.
Folytatás...

Nyugdíjügy - Az MSZP 2006-os véleményével szembesítette a Fidesz-KDNP-t
Az MSZP szerint amíg a Fidesz-KDNP 2006-ban még kiállt a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek megőrzése mellett, most azokat visszamenőleges hatállyal megvonná.
Folytatás...

A Fidesz mikor fog törleszteni?
Egy éve vergődik a forint a svájci frankkal szemben. A kormány a 180 forinton rögzítendő svájci frankkal csupán félmegoldást tesz le az asztalra. Továbbra sincsen átfogó, a devizahitelesek problémáit kezelő javaslat, hiszen a mostani próbálkozással az elmúlt egy évben általuk okozott károkat sem lehet enyhíteni.
Folytatás...

MSZP: a Moszkva tér felújítása, és nem az átnevezése a legfontosabb feladat
Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakciójának vezetője szombaton a Moszkva téren egy demonstráción azt kérte a "hatalom fura uraitól", hogy őrizzék meg a névtáblákat, mert ha a szocialisták hatalomra kerülnek, vissza fogják változtatni a Moszkva tér nevét a mostani Széll Kálmán tér elnevezésről.
Folytatás...

Merénylet a magyar felsőoktatás ellen
Hiller: a felsőoktatás elleni merénylet volna a Corvinus megszüntetése...
Folytatás...

Megkezdődtek a kilakoltatások...
Kerületünk ebben is az élen jár.
Folytatás...

Széll Kálmán Terv
35 ezerre csökkenhet az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek száma...
Folytatás...

Az Orbán-csomag csupán kíméletlen pénzbehajtás
Az MSZP országos elnöksége és parlamenti képviselőcsoportja együttes informális ülést tartott, amelynek témája a tegnap bejelentett Orbán-csomag volt.
Egyetértés volt abban, hogy az Orbán-csomag nem tartalmaz semmilyen strukturális reformot, abban csupán megszorítások és adóemelés, azaz pénzbehajtás szerepel.
Folytatás...

Az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését javasolja az MSZP
Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP azért, hogy az Országgyűlés csökkentse az Európai Unióban megengedett legalacsonyabb szintre az üzemanyagok jövedéki adóját.
Folytatás...

A 3,8 millió munkavállalóból összesen 150 ezer jár jól az új bérrendszerrel
A Fidesz olyan bérrendszert alakított ki, amelyben 150 ezer ember jól jár a 3 millió 800 ezer aktív keresőből - mondta Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja az MTI-nek vasárnap; a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az új adórendszer igazságtalan, mert a döntő többség számára a bérek csökkennek, és egy nagyon szűk körnek nő a bére.
Folytatás...

Emeléssel kezdődött az év
Az önkormányzati bérlakásban élőknek nem hozott sok jót az újév. Bérleti díjaikat ugyanis az önkormányzat jelentős mértékben megemelte. Ezeket a díjakat sokan eddig is nehezen fizették, hiszen e lakások lakói szociálisan rászoruló, sok esetben halmozottan hátrányos helyzetben lévő emberek.
Folytatás...

Széleskörű tájékoztatás… de hol és kinek?!
Nagy örömmel fogadtuk a XV. kerület FIDESZ-es vezetésének azon, több helyen is elhangzott kezdeményezését, hogy a jövőben minél szélesebb körben szeretné bevonni a lakosságot a helyi politikai döntésekben, illetve minél pontosabb, részletesebb tájékoztatást szeretne adni az itt élők részére a kerületben zajló önkormányzati munkáról. Úgy látszik, ez az elhatározás nem terjed ki a kerület ellenzéki képviselőire…
Folytatás...

Érdekes összefonódások...
Kerületi lakosként hónapról hónapra lelkesen olvasom a kerületi hírportálon az önkormányzat munkájáról szóló híreket. A november 24-i ülés beszámolójában egy soron megakadt a szemem. Az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról folyt a vita, melynek végén az alábbi döntés született...
Folytatás...

Pont a gyerekeken spórolnak...
Kerületünk mindig is híres volt szociális érzékenységéről. A XV. kerület korábbi, szocialista vezetése mindig szívén viselte a nehéz helyzetben lévő társadalmi csoportok, elsősorban a hátrányos helyzetűek, a nyugdíjasok és a gyermekek támogatását.
Hosszú évek óta támogatta az önkormányzat a kerületi gyermekek ECDL vizsgáját, a jogosítvány megszerzését, vagy épp a nyelvvizsgát. Az új FIDESZ vezetés most egy tollvonással eltörölte ezeket, a kerület gyermekei számára nagyon fontos és hasznos támogatási formákat...
Folytatás...

Nyilatkozat
a 2010. július 10-én hajnalban a Neptun u. 72. szám alatti, az önkormányzat tulajdonát ért betörésről.
Folytatás...

Hajdu a Helyi Témában
No comment. Ehhez már nincs hozzáfűznivalónk...
Folytatás...

Vicc, vagy öngól FIDESZ-éknél ?
Folytatás...

Elhunyt dr. Pálinszki Antal
Folytatás...

Megújulás a Kavicsos közben
Hosszú hónapok munkája utána idén áprilisban került átadásra a megújult Kavicsos köz 6. szám alatt található bölcsőde.
Folytatás...

Zajvédelem a kerületben
Március óta gőzerővel folyik a munka az M3 autópálya bevezető szakaszán.
Folytatás...

Az új, európai Hollywoodot ünnepelték
Bár a rákospalotai Origo Filmstúdió hivatalosan április 1-én nyitotta meg kapuit, már februárban megtartották az első, ünnepélyes megnyitó gálát… majd áprilisban a másodikat...  de a hírek szerint májusban lesz a harmadik, a legnagyobb ünnepség Budapesten.
Folytatás...

5 éve újult meg a rákospalotai HUHA
Folytatás...

Megnyitott kapuit az új Bogáncs utcai Szociális Foglalkoztató
A Palota 15 Kft. néven működő szociális foglalkoztató a kerület rászorultjainak biztosít munkát könnyűipari tevékenységekben.
Folytatás...

Bemutatkoznak jelöltjeink!
A Magyar Szocialista Párt XV. kerületi Szervezete 2009. szeptember 26-án megtartotta jelölő párttanácskozását, melynek eredményeként az MSZP országgyűlési képviselőjelölt-jelöltje a 23. választókerületben dr. Hetyei László, polgármesterjelölt-jelöltje a XV. kerületben Tóth Imre.
Folytatás...

Díjmentes hitel és pénzügyi tanácsadás minősített független bankárral!
Részletek...

Megemlékezés a Nemzetközi Holocaust Emléknapja alkalmából
Folytatás...

Segítő kéz a hiteleseknek- Hogy az otthon, otthon maradjon!
A nemzetközi pénzügyi válságnak köszönhetően sok, lakását hitelre vásárló család került nehéz helyzetbe.
Folytatás...

Harc a HPV ellen - Ingyen oltás a kerületi gyerekeknek
Ma már a médiában zajló propagandának köszönhetően szinte mindenki tudja, mi az a Humán Papilloma vírus (HPV) és milyen lehetőségei vannak a megelőzésnek. Az egyik leghatékonyabb módja a fertőzés elkerülésének a védőoltás alkalmazása.
Folytatás...

Szülinapi megújulás
Fennállásának 50. évfordulójára teljesen megújult a Wesselényi utcai piac.
Folytatás...

  456 millió uniós támogatás - Újpalotai megújulás
Október közepén került aláírásra az a támogatási szerződés, melynek köszönhetően megkezdődhet a Zsókavár utcai akcióterületen a lakó- és középületek felújítása, korszerűsítése, és a kapcsolódó közterületek rehabilitációja. A projekt összesen 558 millió forintból valósul meg.
Folytatás...

Együtt egy szebb kerületért
Itt az ősz, a kertészkedés ideje. Akinek van saját kertje, tudja, hogy ilyenkor érdemes megszabadulni a nem kívánatos növényektől, és ültethetünk szép, új facsemetéket. A tél közeledtével azonban nem csak a tulajdonos, és nem mindig jó szándékkal „ápolgatja” az utcákon, köztereken álló fákat. A fűtési szezon kezdetekor néha a legmeglepőbb helyekről is eltűnhet egy-egy, az itt élők számára látványa, árnyéka miatt értékes növény…
Folytatás...

Rend a lelke mindennek!
A lakossági fórumokon, fogadóórákon szinte rendszeresen felmerülő téma volt a Kovácsi Kálmán tér állapota. A volt szennyvíztisztító telep környéke eléggé elvadult az elmúlt évek alatt...
Folytatás...

Vége a száguldozásnak!
Immár kerületünk útjain sem lehet tövig nyomni a gázpedált. Elsőként az egyik leghosszabb sugárirányú utunkon, a Károlyi Sándor utcában kerület letelepítésre egy preventív sebességmérő készülék.
Folytatás...

20 évesek lettünk! 
A Magyar Szocialista Párt XV. Kerületi Szervezete 2009. október 30-án tartotta jubileumi ünnepségét a párt 20 éves évfordulója alkalmából. A hideg időjárás ellenére is sokan voltunk. Együtt ünnepeltek fiatalok és örök ifjak... alapítók és a jövő harcos nemzedéke...
Folytatás...

NYILATKOZAT
Az MSZP XV. kerületi Szervezetének állásfoglalása a 23. sz. országgyűlési képviselő-jelölt és a XV. kerületi polgármester-jelölt jelölést követő nyilatkozatokról.
Folytatás...

Csaknem nyolcezren kaptak már a krízislapból
Eddig csaknem nyolcezer család kapott átlagosan 37 ezer forintos támogatást az augusztus elején indult krízisalapból - közölte Kiss Péter társadalompolitikai miniszter az MTI-vel.
Folytatás...

Kezdődik az iskola!
Ez egy nehéz időszak a legtöbb család számára. Rengeteg költség szakad a szülők nyakába az iskolakezdés miatt. Ezúton szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az alábbi tájékoztató anyaggal, mely a 2009-2010-es tanévről és az igénybevehető támogatásokról szól.
Folytatás...

Csak a szépre emlékezem
November 15-ig folyamatosan lehet küldeni azokat az írásműveket, amelyben életének legszebb és legemlékezetesebb pillanatait örökíti meg. A gondolatok tartalma és műfaja szabadon megválasztható, lehet vers, vagy próza egyaránt.
Folytatás...

Ismét Ki Mit Tud pódium
Örömmel értesítjük, hogy ebben az évben a nyugdíjasok számára változatlan formában szeretnénk folytatni ezt a szép hagyományt! Mindenkire számítunk, Önre is, aki esetleg évek óta rendszeres fellépő, vagy Önre, aki eddig nézőként volt jelen és most mutatkozna be első alkalommal!
Szeretettel várjuk mindazokat, akik résztvennének és bemutatnák tudásukat vers- és prózamondás, magyar nóta, dalmű, operett, énekkórus, táncdal, hangszeres, képzőművészet, fotó és egyéb szórakoztató kategóriákban.
Folytatás...

REFORM ÉS SZOLIDARITÁS
Kormányzati eredmények 2002 és 2009 között...
Folytatás...

Robogó fejlődés
2009. márciusában Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyeztetést kezdeményezett önkormányzatunkkal egy Európai Uniós támogatással megvalósuló infrastrukturális vasúti fejlesztéssel kapcsolatban. Egyeztetések után a javaslat májusban került a testület elé, melynek tartalma magáért beszél. Az önkormányzat anyagi támogatása nélkül, Európai Uniós források segítségével jelentős beruházást valósítanának meg kerületünkben.
Folytatás...

Út a munkához
2009. márciusában a képviselőtestület elfogadta a kerület közfoglalkoztatási tervét, illetve megalkotta a munkanélküliek együttműködésének szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Az új rendelet megalkotására a szociális törvény változásai tették szükségessé. Ennek egyik fő eleme az út a munkához program.
Folytatás...

Csendesebb, nyugodtabb utcák...
2008. májusában kerületünk képviselőtestülete elfogadta az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló rendeletet, melynek célja az volt, hogy megszüntesse a közterületeken történő éjszakai italozást, mely folyamatosan zavarta a lakosok nyugalmát.
Az elmúlt egy év tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendelet meghozta eredményét. Nyugodtabbak, csendesebbek lettek utcáink, tereink az éjszakai órákban.

Folytatás...

Megalakult az EP delegáció
Megalakult és megkezdte a munkát az MSZP új európai parlamenti delegációja...
Folytatás...

Egészségünkre!
Tények a kerületi egészségügyi ellátás fejlődéséről...
Folytatás...

Közös ügyünk
Együtt az esélyegyenlőségért....
Folytatás...

Hét év számokban
Vannak kritikusaink, akik szerint semmi sem történt az elmúlt hét évben. Az ellenzék vezére már odáig is merészkedett, hogy kijelentette: a 2002-től mostanáig terjedő időszak nem része a rendszerváltozásnak. Ezen állításokkal ellentétben csupán a valóságnak egy kis szeletét mutatjuk meg ízelítőül, néhány adattal bemutatva Magyarország elmúlt hét évi teljesítményét.
Folytatás...

Az MSZP állásfoglalása
Több mint 64 év telt el a náci Németország auschwitz-birkenaui haláltáborának felszabadítása óta. Alig pár hete újnácik felvonulása döbbentette meg Magyarország és a világ közvéleményét.
Folytatás...

Tévhitek helyett tények
A panel rehabilitáció konkrét eredményei...
Folytatás...

Korszerű mentőállomás épül a kerületben!
40 milliós ingatlannal segített az önkormányzat.
Folytatás...

2008. évi zárszámadás
A XV. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete április 29-én fogadta el a 2008. évi költségvetés mérlegét, a zárszámadást.
Folytatás...

40 éves Újpalota
2009-ben 40 éves lesz az Újpalotai Lakótelep...
Folytatás...

Miért van bűz Rákospalotán?
Évek óta sokasodnak a panaszok, amely szerint Újpest felől a volt „Landler Járműjavító”-felől füst és bűz időszakosan ugyan, de még ünnepnapon és szombat, vasárnap is folyton jön...
Folytatás...

A kormány válságkezelő programja
A jelenlegi helyzet, és a jövő, ami ránk vár...
Folytatás...

EMLÉKSZÜNK MÉG A FIDESZ 2006-os választási ígéreteire?
A FIDESZ diktálta durva közbeszéd adta az ötletet, nézzük meg a kampány kiadványaikat, amelyeket a 2006-os választás alkalmából adtak ki.
Javaslataik a választási kampányígéretek kiadványban közel 2500 milliárd forint többletigényt eredményeztek volna.

Folytatás...

A Demokrácia érvényesülése a Régi MÁV-telep Kerületi szabályozási tervének elkészítésében
Folytatás...

Döntéseink számokban…
Folytatás...

A távhődíj- és gázártámogatásról tömören
Folytatás...

Kiváló fiataljaink
A válság az önkormányzatokat is súlyosan érinti. Arra azonban mindig van pénze kerületünk vezetőinek, hogy tehetséges tanulóinkat támogassa. Nézzük kik a "Jó tanuló, jó sportoló" pályázat nyertesei!
Folytatás...

Több esély a fiataloknak
Ma, amikor a fiatalok lakáshoz jutási lehetőségei nem kedvezőek, nos ebben a helyzetben is tudott a XV. kerületi önkormányza t támogatást növelni.
Folytatás...

  Ki mit tesz a kerületért?

Kifogások és időhúzás ellenzéki oldalon...
Folytatás...

  Álmok és valóság?
Merre tovább nyugdíjasház?
Folytatás...

  Álcázott kampányterv?

A FIDESZ 2009-ES XV. kerületi Kalendáriuma avagy álcázott választási kampányterv?...
Folytatás...

  Elbúcsúztattuk az évet

2008. december 29-én együtt búcsúztattuk az évet. Az immár hagyományos előszilveszteri mulatságon volt minden, ami csak a jó hangulathoz kell. Zene, tánc és persze finom falatok.
Folytatás...

  Tisztújítás után...

A 2008. november 29-i párttanácskozáson a tagság az MSZP XV. kerületi Szervezetének elnökségébe az alábbi személyeket választotta...
Folytatás...

  Ünnepelt a kerület...

Október 22-én együtt emlékeztünk az 1956-os forradalom eseményeire és ünnepeltük a Köztársaság kikiáltásának évfordulóját...
Folytatás...

  Együtt emlékeztünk...

Október 6-án együtt emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc 13 hősére...
Folytatás...

Ismét együtt a frakció...

2008. szeptember 24-én a Mirilo Milos képviselő lemondása miatt csonkává vált XV. kerületi szocialista frakció ismét teljessé vált. Bringye Viktória eskütétele után a frakció ismét 15 taggal vetette magát a testületi munkába.
Folytatás...

  Talán a jövő olimpikonjai...

Jó lenne ha olimpikonjainkra büszkék lennénk! És legyünk büszkék azokra a kerületi tanulóinkra, akik az "Élen a tanulásban, élen a sportban" díjat megnyerték. Lehet, hogy köztük vannak a jövő olimpiai bajnokai...

Folytatás...

  Két pont között a legrövidebb...

Nos a válasz 2008. szeptember 16-a óta: a kerülő... Ugyanis ekkor került átadásra az M0 körgyűrű keleti szektorának a 4. számú főutat és az M3 autópályát összekötő szakasza.
Folytatás...

  Szállt a labda...

Megújult a Micimackó Óvoda.
Folytatás...

  Palotafeszt!

Zenével, tánccal ünnepeltük Rákospalota várossá nyilvánításának 85. évfordulóját.
Folytatás...

  Jókedv, zene, tánc...

Idén is a Karácsony Benő parkban került megrendezésre a kerület hagyományos Szent István napi ünnepsége.
Folytatás...

  Új menetrend

A BKV képviselői 2008. augusztus 14-én tartottak sajtótájékoztatót az augusztus 21-től és szeptember 6-tól bevezetésre kerülő új Paraméterkönyv XV. kerületet érintő változásairól.
Folytatás...

  Fényár Rákospalotán

2008. július 26-án ünnepélyes keretek között átadásra került a Budai II. László Stadion pályavilágítása.
Folytatás...

  Szépül a kerület

2008. június 27-én került átadásra Újpalota Fő terén az új szökőkút, mely ezentúl minden nap 6:30 és 22:30 között kápráztatja majd el az arra járókat változatos vízjátékával.
Folytatás...


  Akikre büszkék vagyunk

Annak ellenére, hogy kerületünkben csökkent a tanulói létszám,nagyon sok tehetséges diákunk van, akik szép eredményeket értek el mind az országos, mind a különböző regionális versenyeken. Ezúton is gratulálunk nekik, felkészítő tanáraiknak és szüleiknek.
Folytatás...

Pezsgő kulturális élet

Nem is gondolná az ember, hogy milyen élénk és változatos kulturális élet zajlik Budapest XV. kerületében. Íme egy rövid kis ízelítő az elmúlt időszak legérdekesebb eseményeiről.

Folytatás...

 A 2008. évi költségvetésről

A Képviselő-testület  elfogadta a XV. kerületi önkormányzat 2008. évi költségvetésének koncepcióját.
2008-ban elsődleges feladat, hogy saját forrásainkra támaszkodva biztosítsuk az önkormányzat kiegyensúlyozott mű­ködését, egyszersmind (saját felhalmozási bevételeinkre, pályázati pénzekre és a 2007. évi kötvénybevételeinkre építve) gondoskodjunk a kerület gyorsabb fejlődéséről. Emellett hozzá kell fogni a középtávú fejlődést segítő költségmegtakarító intézkedések kidolgozásához.

folytatás...

 
 
© 2007 MSZP XV.